Healing Trauma and Wellbeing by Luisa Gavrilescu

Testarea traumelor din copilărie (experiente adverse de viata).

Bine ai venit la testul ACE ( Adverse childhood experiente) unul dintre cele mai elocvente teste pentru depistarea traumelor timpurii adverse, creat în America de dr. Vincet Felitti.
Te invit sa-l parcurgi într-o atmosfera de liniște și calm, pentru a depista scorul tău personal.
Pentru informații suplimentare cu privire la concluziile acestui test, te rog sa parcurgi articolul meu și sa programezi o întâlnire atunci când ești pregătit sa cunoști mai multe despre relația dintre acest scor și ceea ce experimentezi tu azi!

1. Un parinte sau un alt adult din casa in care ati locuit, des sau foarte des v-a injurat, insultat, doborat, umilit, lovit sau a actionat intr-un mod in care v-a facut sa va fie teama ca ati putea fi ranit fizic?

2. Un parinte sau un alt adult din casa v-a impins, apucat, palmuit sau a aruncat cu ceva in dvoastra sau v-a lovit vreodata atat de tare incat ati avut urme sau ati fost ranit, ori poate ati avut nevoie de ingrijiri medicale?

3. Un adult sau o persoana cu cel puțin 5 ani mai mare decat dvoastra v-a atins, v-a mângâiat sau v-a solicitat sa atingeti corpul acestuia, al dvoastra, sau al altor persoane intr-un mod sexual ori a încercat/a întreținut un act sexual oral, anal sau vaginal cu d-voastră?

4. Ati simtit adesea sau foarte des ca nimeni din familia dvoastra nu v-a iubit sau nu a crezut ca sunteti important sau special, v-ati simtit des sau foarte des neglijat? In cadrul familiei dvoastra, persoanele nu s-au ingrijit una de cealalta , nu s-au simtit aproape una de cealalata sau nu s-au sustinut reciproc?

5. Ați simțit adesea sau foarte des ca nu aveați suficienta mancare, ca trebuia sa purtați haine murdare și nu aveați pe nimeni care sa va protejeze sau parintii dvoastra erau poate prea beți, drogați sau absenți ori incapabili sa va ducă la doctor dacă aveați nevoie?

6. Parintii dvoastra au fost vreodata despartiti, separati prin distanta fizica sau divortati?

7. Mama dvoastra biologica sau cea actuala a fost des sau foarte des impinsa, apucata, palmuita, lovita ori s-a aruncat cu ceva in ea? Uneori, des sau foarte des dvoastra ca si copil ati fost lovit cu piciorul, muscat, lovit cu pumnul sau cu ceva puternic, umilit, scuipat, maltratat sau amenintat cu moartea, chiar cu o arma sau un cutit in oricare din mediile dvoastra (acasa, scoala, anturaj)?

8. Ati locuit cu cineva care a fost un bautor problematic sau alcoholic sau care a consumat frecvent alcool ori care a consumat droguri?

9. Vreun membru al casei a fost deprimat sau bolnav mintal sau a incercat un membru al casei sa se sinucida sau a spus ca isi doreste sa moara ?

10. Un membru al casei a ajuns la inchisoare ori a avut abateri disciplinare pasibile de a fi inchis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alege sa te vindeci 📞